Kadri Kõusaar jätkab võitlust «Magnuse» keelamise vastu

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Kõusaare «Magnus» oli esimene Eesti film, mis valiti Cannes'i ametlikku programmi ning on pärjatud mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil.
Kadri Kõusaare «Magnus» oli esimene Eesti film, mis valiti Cannes'i ametlikku programmi ning on pärjatud mitmel rahvusvahelisel filmifestivalil. Foto: Peeter Langovits.

Kirjanik Kadri Kõusaar jätkab võitlust oma rahvusvahelistel filmifestivalidel pärjatud mängufilmi «Magnus» keelustamise vastu riigikohtus.

Kõusaar ja tema esindaja vandeadvokaat Maria Mägi ei ole nõus filmile aprilli lõpus Tallinna ringkonnakohtus kuni 2025. aasta lõpuni seatud avaliku esitamise keeluga ning taotlevad riigikohtult selle keelu tühistamist, vahendas ERRi uudisteportaal.

Riigikohus ei ole veel Kõusaare ja Mägi kassatsioonkaebuse arutusele võtmist otsustanud.

27. aprillil keelas ringkonnakohus mängufilmi «Magnus» avaldamise ja levitamise Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal, samuti mängufilmi levitamise kõikvõimalikes muudes taasesitamist võimaldavates vormides, sealhulgas DVD-l, veebilehekülgedel ja muude andmekandjate kaudu kuni 31. detsembrini 2025. aastal.

2008. aasta mais keelas Harju maakohus oma otsusega mitmetel rahvusvahelistel filmifestivalidel pärjatud mängufilmi avaliku esitamise seitsmeks aastaks Eestis, Euroopa Liidu liikmesriikides ja mujal, kuid sellele vaatamata näitasid skandaalset filmi nii kinoliit Tallinnas kui ka Tartu Athena kultuurikeskus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles