Riigitegelased avaldavad hukkunud õpetaja omastele ja kooliperele kaastunnet

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Täna Viljandis Paalalinna koolis tulistamise tagajärjel hukkunud õpetaja Ene Sarapi lähedastele ja kooliperele on avaldanud kaastunnet peaminister Taavi Rõivas, haridus- ja teadusminister Jevgeni Ossinovski, siseminister Hanno Pevkur ja riigikogu esimees Eiki Nestor.

«Täna Viljandis õpetaja surmaga lõppenud koolitulistamine on šokk meile kõigile. Kogu Eesti on oma mõtetes täna Viljandi inimestega,» ütles peaminister kaastundeavalduses valitsuse nimel. 

Rõivas märkis, et me ei tea veel selle juhtumi põhjuseid, aga vägivald ei ole kunagi aktsepteeritav lahendus.

«Selliseid asju ei tohi juhtuda. Meil kõigil on kohustus märgata oma läheduses abivajavat inimest oma muredega. Tänane juhtum on valus meeldetuletus sellest. Minu sügav kaastunne hukkunud õpetaja lähedastele ja kooliperele.»

Haridusminister Ossinovski edastas meediale teate, milles avaldab sügavat ja siirast kaastunnet hukkunud õpetaja lähedastele, kooli õpilastele, õpetajatele ja teistele koolitöötajatele.

Minister on võtnud ühendust ka Paalalinna kooli direktori Aavo Paloga, kinnitades talle, et on valmis kooli ja linna igakülgselt toetama.

«Kohe juhtumi järel rääkisime ka siseministriga, et erakorraliselt kohtuda ning juhtunut arutada. Täpsemad asjaolud selgitab välja uurimine, kuid täna on kõige olulisem toetada igakülgselt koolipere, kes on traagilisest juhtumist mõistetavalt šokis.»

Oma kaastundeavalduse edastas ka riigikogu esimees Eiki Nestor.

«Vägivallal ei saa olla meie ühiskonnas kohta. Kõige vähem sobib ta kooli,» ütles Nestor. «Avaldan kaastunnet hukkunu lähedastele ja kooliperele. Me ei ole kaotanud mitte ainult ühe tunnustatud õpetaja. Oleme kaotanud ka tükikese oma turvatundest. Tegemist on šokiga kogu meie ühiskonnale.»

Samuti hukkunud õpetaja lähedastele, kolleegidele ja kogu kooliperele kaastunnet avaldanud siseminister Hanno Pevkur tuletas ühtlasi meelde viimaste aastate koolitulistamisi Soomes.

«Viimastel aastatel on koolitulistamise juhtumid kogu maailmas, sealhulgas meie põhjanaabrite juures Jokelas ja Kauhajokis, pannud meid ka Eestis silmitsi seisma uue ohuga, mida seni on õnnestunud ära hoida.»

Pevkur lisas, et ehkki tulistamises kahtlustatav, sama kooli õpilane, on kinni peetud ning kooli õpilaste elule hetkel ohtu pole, ei too see tagasi kaotatud inimelu ega turvatunnet, et taolised juhtumid meid ei ohusta. «Vägivallal ei tohi olla kohta meie ühiskonnas, iseäranis koolis.»

Täna kella 13.55 paiku avas õpilane Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal tule. Surma sai sama kooli õpetaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles