Õpilaste katsumused on karmid nagu elus

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kutsehariduskeskuse õpilasfirmas Spaatlitäis Kreemi tegutsevad tulevased pagarid-kondiitrid Mai Visnap (vasakult), Anneke Vomm ja Merilin Köörna. Kaalul nende ees martsipanist multikategelased.
Tartu kutsehariduskeskuse õpilasfirmas Spaatlitäis Kreemi tegutsevad tulevased pagarid-kondiitrid Mai Visnap (vasakult), Anneke Vomm ja Merilin Köörna. Kaalul nende ees martsipanist multikategelased. Foto: Kristjan Teedema

Tartus on kaks uhiuut firmat: Spaatlitäis Kreemi valmistab lastepäraseid torte, rullbiskviite ja minikooke ning Viipsik pakub käsitöökoolitusi. Mõlemad on kolmeneiufirmad, täpsemalt Tartu kutsehariduskeskuse õpilasfirmad.

Juhendaja Ena Drenkhan ütles, et juba viis aastat pole Tartu kutsehariduskeskuses õpilasfirmasid loodud, kuigi jah, väiksemaid omaalgatuslikke ettevõtmisi on olnud.

Kutsehariduskeskuses omandatakse aga nii palju praktilisi oskusi, et ettevõtlik noor ei tohiks äriidee leidmisel küll millegi üle kurta, kui ainult tahtmist jätkub. Õnneks on sel sügisel õpilastel tahtmist jätkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles