Teadlane soovitab maja sulgeda

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki osa Lähte kooli algklassilaste vanemaid otsustas eile lapsed koju jätta, tuli enamik õpilastest kooli ja õppetöö jätkus.
Ehkki osa Lähte kooli algklassilaste vanemaid otsustas eile lapsed koju jätta, tuli enamik õpilastest kooli ja õppetöö jätkus. Foto: Kristjan Teedema

Lähte kooli algklasside maja avamisest saati 2012. aasta aprillis on nii lapsed, nende vanemad kui ka õpetajad kurtnud hoone halva õhu üle. Nüüd said nende hirmud ja kahtlused kinnitust: põrandast lenduvad keemilised ühendid on mürgised.

Esmaspäeva õhtul peeti koolis lastevanemate koosolekut, kus räägiti koolivägivallast ning kõne all oli ka sama päeva traagiline juhtum Viljandis.

Koosolek muutus aga väga emotsionaalseks, kui selgus, et Tallinna tehnikaülikooli materjaliuuringute teaduskeskus on saanud valmis algklasside maja põranda keemilise analüüsi ning selle tulemused olid kõike muud kui rõõmustavad. Selles seisab soovitus, et Lähte ühis­gümnaasiumi C-korpus tuleks kohe sulgeda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles