Ojuland kandideerib Rahva Ühtsuse Erakonna esimeheks

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristiina Ojuland
Kristiina Ojuland Foto: Erik Prozes / Postimees

Endine Euroopa Parlamendi saadik Kristiina Ojuland kandideerib laupäeval toimuval üldkogul Rahva Ühtsuse Erakonna (RÜE) esimeheks.

Ojuland on erakonna esimehe kohale praegu ainus kandidaat, ehkki kandidaate saab üles seada ka Türil peetaval üldkogul, ütles partei asutajaliige Anita Luik.

Septembri algul registreeritud erakond kinnitab üldkogul programmi ja põhikirja ning valib lisaks esimehele ametisse juhatuse ning ilmselt ka aukohtu ja revisjonikomisjoni liikmed. Juhatuse liikme kandidaate ei soovinud erakond veel avalikuks teha.

«RÜE otsustas, et ei avalikusta veel juhatuse kandidaatide nimesid. Kuna nimekiri on veel avatud, ei taheta mõne nime avalikustamisega teisi ebavõrdsesse seisu panna. Soovime, et kõik oleksid võrdsel positsioonil,» ütles Luik, viidates samuti võimalusele, et kandidaate lisandub ka üldkogul.

Vastloodud erakonnal on mittetulundusühingute ja sihtasutuste registri andmetel 529, erakonna kodulehekülje teatel aga 548 liiget. Erakonna asutajad on juba varem teatanud, et plaanivad osaleda järgmise aasta märtsis toimuvatel riigikogu valimistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles