Narva maantee avatakse õhtul liiklusele

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Niipea kui Tallinna Vesi on lauluväljaku kõrval Narva maanteel veeavarii likvideerinud, taastub seal varasem olukord ehk liiklusele on suletud vaid üks sõidurada kesklinnast väljuval suunal.

Sel nädalal on kõnealune Narva maantee lõik olnud avatud vaid ühissõidukitele ning kohalike elanike autodele. Põhjuseks esmaspäeval juhtunud veeavarii, mille likvideerimine võttis tavapärasest rohkem aega.

«27. oktoobril lõhkes veetoru Narva maanteel, Oru hotelli juures. See veetoru asub mäenõlva sees, mis tähendab, et ta nii-öelda jookseb kalde all. Kuna vesi leiab endale alati kõige lähema tee välja, võttis lekke täpse asukoha tuvastamine aega. Veetoru tegelik lekkekoht oli mõnekümne meetri kaugusel vee väljumise asukohast. See on põhjus, miks avarii likvideerimine on võtnud mitu päeva aega,» selgitas Tallinna Vee kommunikatsioonijuht Mariliis Mia Topp.

«Praegusel hetkel teostame juba teekatte taastamistöid ning loodame väga taastada senise liikluskorralduse enne õhtust tipptundi. Vabandame avarii likvideerimisega tekkinud ebameeldivuste pärast,» lisas ta.

See aga ei tähenda sugugi, et Narva maantee lauluväljaku juures täies mahus avataks. Seal nimelt jätkub elektrikaabli paigaldamine kinnisel meetodil ning paigaldajatel on lauluväljaku kõrvalt kulgeva Narva maantee lõigul kaks tänava osalise sulgemise luba, millest kehtib 7. novembrini ja teine 21. novembrini.

Kõigele lisaks on Oru parkla kõrval teekate ühes kohas üles tõusnud ning tänaval on silmaga märgatav küngas, mille lahtipuurimisega täna alustati. Kommunaalameti teatel võib see olla kinnisel meetodil kaabli paigaldamise tagajärg, kuid ilma põhjalikuma uurimiseta ei saa seda kindlalt väita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles