Idapiir saab kogu pikkuses sidekaabli ja elektri

Andres Einmann
, Postimees.ee päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile algas uudishimulike pilkude all Eesti ja Venemaa vahelise kontrolljoone võsast puhastamine. RMK peaks töö valmis saama kevadeks.
Eile algas uudishimulike pilkude all Eesti ja Venemaa vahelise kontrolljoone võsast puhastamine. RMK peaks töö valmis saama kevadeks. Foto: Margus Ansu

Siseminister Hanno Pevkuri sõnul on eile alanud piiriala puhastamine võsast ja puudest alles esimene etapp piiri väljaehitamisel.

«Paralleelselt piiriala puhastamisega algab ka piiri markeerimine ja väljaehitamine. Teisipäeval koos olnud piiriala väljaehitamise komisjon otsustas, et võimalikult kiiresti tuleb teha koostöös ekspertidega selge ülevaade, mismoodi piir eri lõikudes märgistatud saab,» rääkis Pevkur.

Niipalju kui võimalik, on kavas piirialale ehitada tara, mille peamine ülesanne on olla tähiseks. «Mingit Gaza sektori müüri me sinna rajama ei hakka,» rääkis Pevkur. «Milline aed täpselt välja nägema hakkab, ei taha ma praegu spekuleerida. Näiteks soomlased on rajanud idapiirile 1,2 meetri kõrguse aia. Aed on eelkõige selleks, et markeerida kontrolljoone kulgemine ja teise riigi territoorium. Põhitöö teeb ikkagi ära tehniline valve, kas siis sensorid või kaamerad.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles