Pauluse kalmistult kaob piinlik häbiplekk

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väidetavalt istub Virumaalt Iisaku vallast pärit Anton Nipsusti (1894–2.7.1919) haual tema vend, kelle selja taha jääb ilmselt kalmistust see osa, mille taga asub nüüd Aardla Selver. Enam-vähem samast kohast on eile tehtud ka foto.
Väidetavalt istub Virumaalt Iisaku vallast pärit Anton Nipsusti (1894–2.7.1919) haual tema vend, kelle selja taha jääb ilmselt kalmistust see osa, mille taga asub nüüd Aardla Selver. Enam-vähem samast kohast on eile tehtud ka foto. Foto: Margus Ansu

Pauluse surnuaiale on ühiskalmudesse maetud Vabadussõjas langenud, kelle hauakohad on unustatud. Nüüd on Tartu linnavalitsus hakanud tegutsema ja on lootust, et sellest häbiplekist saab väärikas koht juba võidupühaks.

«Pauluse kalmistule maetud Vabadussõjas langenute mälestust tuleb väärikalt tähistada, see on Tartu auküsimus,» kinnitas Tartu linnapea Urmas Klaas. «Seal tuleb poolelijäänud töö lõpuni viia.»

See tähendab, et linnavalitsus soovib kalmistul välja ehitada tseremoniaalväljaku. Selle kavandi pakkusid 1998. aastal välja skulptor Mati Karmin ja arhitekt Tiit Trummal, kes on tol aastal samas taasavatud Vabadussõja mälestusmärgi autorid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles