Kesk-Aasia ämmaemandad uurisid sünnitabelit

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Usbekistani, Kõrgõzstani ja Tadźikistani ämmaemandad jäädvustavad oma nutitelefonidega seinatabelit, kus roosad mummud tähistavad tüdrukute ja sinised poiste sünde.
Usbekistani, Kõrgõzstani ja Tadźikistani ämmaemandad jäädvustavad oma nutitelefonidega seinatabelit, kus roosad mummud tähistavad tüdrukute ja sinised poiste sünde. Foto: Kristjan Teedema

Eile püüdsid 18 Kesk-Aasia ämmaemandat jäädvustada oma nutitelefonidega TÜ kliinikumi sünnitusosakonnas igat tuba ja nurka, sealhulgas seinatabelit, kus roosad mummud tähistavad tüdrukute ja sinised poiste sünde (pildil).

Külalised on pärit Usbekistanist, Kõrgõzstanist ja Tadžikistanist ning Eestis tänu ühele Saksamaa rahas­tusprojektile, mis toetab Euroopa kogemuste jagamist Kesk-Aasia regiooni ämmaemandatele.

Kõrgõzstani ämmaemandate liidu president Asel Orozalie­va ütles, et on töötanud juba 20 aastat ühe Biškeki haigla sünnitustoas, aga käib ka maa kaugemates kohtades ämmaemandatele koolitusi tegemas. Kõrgõzstani peredes on lapsi palju – keskmiselt kuus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles