Calais kardab kasvavat hulka illegaale

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vabadus, võrdsus, vendlus,» kuulutavad Prantsuse Vabariigi aluspõhimõtteid valimisplakatid, millest Calais’ immigrant möödub.
«Vabadus, võrdsus, vendlus,» kuulutavad Prantsuse Vabariigi aluspõhimõtteid valimisplakatid, millest Calais’ immigrant möödub. Foto: AFP/SCANPIX

Juba aastaid Suur­britanniasse lipsata lootvate sisserändajatega kimpus Prantsuse sadamalinnas Calais’s luusib ringi rohkem illegaale kui kunagi varem – umbes 2000–2500 – ning see mõjub hävitavalt nii kohalike turvatundele kui ka Londoni ja Pariisi läbisaamisele.

Eile käis merepiirilinna olukorraga tutvumas Prantsusmaa siseminister Bernard Cazeneuve. Oma seisukoha sadama ümbruses toimuva suhtes on juba korduvalt välja öelnud Calais’ meer Natacha Bouchart. Tema hinnangul on süüdi britid, kes pakuvad sisserändajaile nii palju hüvesid, et nood tulevad Inglismaale pääsemiseks Prantsuse sadamasse tunglema.

«Inimestele tuleb teadvustada, et pole mõtet Suurbritanniasse saamise nimel Calais’sse minna, sest Suurbritannia ei võta enam sisserändajaid vastu,» soovitas Bouchart.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles