Pealinn lõpetab alkoholi müümise väikepoodides

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus määrus võib lõpetada ka Wismari tänaval ühe elumaja keldris asuva Euro Alkoshopi tegevuse, sest kauplusel võib nõutavaid ruutmeetreid väheks jääda.
Uus määrus võib lõpetada ka Wismari tänaval ühe elumaja keldris asuva Euro Alkoshopi tegevuse, sest kauplusel võib nõutavaid ruutmeetreid väheks jääda. Foto: Mihkel Maripuu

Linnavalitsus arutab täna linnavolikogu määruse eelnõu, mis näeb teiste piirangute seas ette, et alkoholi müüvate kaupluste üldpind peab olema vähemalt 150 ruutmeetrit.

Samuti keelatakse eelnõu järgi alkoholimüük poodides, mille sissepääs asub vähem kui 50 meetri kaugusel mõne õppeasutuse või huvikooli peasissepääsust. Piirang kehtestatakse ka spordiüritustele, kus võib alkoholi müüa «üksnes selle kaubagrupi jaoks eraldi piiratud alal asuvas müügikohas või müügikohtades». Samuti keelab töös olev määrus alkoholimüügi kütusetanklates.

Piirangud tunduvad karmid, kuid üks eelnõu koostajatest, Tallinna ettevõtlusameti hinna ja tarbijakaitse osakonna juhataja Aave Jürgen soovitab vaadata Tallinna kaubanduspilti tervikuna. «Tallinnas on oktoobrikuu seisuga umbes 2000 alkoholimüügikohta. Neist 1161 on toitlustusasutused, kus pakutakse ka alkoholi. 237 kohas tegeldakse alkoholi hulgimüügiga ning neid kauplusi, kus koos muu kaubaga müüakse ka alkoholi, on 619,» loetles Jürgen.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles