Projekt «Suvesupp» ootab «riskilapsi» viies toitlustuskohas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks lõunasöögile pakuvad noortekeskused tööpäeviti lastele ka tubast tegevust.
Lisaks lõunasöögile pakuvad noortekeskused tööpäeviti lastele ka tubast tegevust. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Augusti lõpuni toitlustatakse Tallinnas projekti «Suvesupp» raames linna viies noortekeskuses ja lastehoiupaigas vähekindlustatud perede lapsi. «Mitte ühtegi last, kel kõht tühi, ei saadeta ukselt tagasi,» ütles Nõmme Lastekaitse Liidu juhatuse esimees Kärt Mere.

«Üritame suve lõpuks jõuda selleni, et noortekeskustes ja lastehoidudes käiks söömas ja meie käest toiduabi saaks kokku 500 last. Just saime toetust Avatud Eesti Fondist, viimastel nädalatel on supisööjate arv suurenenud saja lapse võrra,» ütles Mere.

Lisaks noortekeskustes ja Nõmme lastehoidudes söömas käivatele lastele toetatakse «Suvesupi» raames nädala toiduvaru sisaldavate pakkidega neid peresid, kel logistiliselt halb söömas käia või kus peres näiteks imik, kes just lõuna ajal uinakut teeb. «Viimasel nädalal lisandus 67 sellist peret, kus enamasti neli-viis last,» ütles Mere.

Lisaks lõunasöögile pakuvad noortekeskused ja lastehoiud lastele ka päevast tegevust. «Tänu toetajatele on meil olnud ka kaks suuremat üritust- eelmisel nädalal suur spordipäev Arigatos ning 22. augustil on tulemas GPSidega aaretejaht Rebala looduskaitsealal, kuhu lapsed bussidega kohale viiakse ja kus neile ka sooja sööki pakutakse,» ütles Mere.

Mustamäe, Haabersti, Kesklinna ja Kristiine linnaosad on juba sarnase abimeetmega alustanud ja korraldavad toitlustamist ise.

Nõmme Lastekaitse Liit algatatud projekti «Suvesupp» toetavad Unicefi Eesti Rahvuskomitee, sotsiaalministeerium, Hollandi-Eesti SA Päikeselill jt. «Suvesupi» suurtoetaja on Tallinna linn, kes mais eraldas linna sotsiaal- ja tervishoiuametile 100 000 krooni piisavate elatusvahenditeta perede laste toitlustamise korraldamiseks suvel.

Mere sõnul tuleks sarnane projekt kindlasti ellu viia ka järgmise aasta suvel. «Ainult ette valmistama peaks seda hakkama tunduvalt varem, et lapsed teaksid juba mais, kuhu sööma tulla. Tundub lausa uskumatu, et keegi polnud varem selle peale tulnud, et vähekindlustatud perede lapsed jäävad ju suvel koolitoiduta,» nentis ta.

«Suvesupi» raames on avatud järgmised toitlustuskohad:

Lasnamäel: Lasnamäe Noortekeskus aadressil Kahu 4 (tööpäeviti 13.30-14.30)

Pirital: Pirita Sotsiaalkeskuses Metsavahi tee 4 (tööpäeviti 12-13)

Põhja-Tallinnas: Kopli Noortekeskuses Kopli 98 (tööpäeviti 12.30)

Nõmmel: Kadaka pst. 89 ja Kiige t. 7 (kell 13)

«Ainus palve kõikidele lapsevanematele on, et kui laps esimest korda sööma tuleb, ette helistataks telefonil 5110923,» ütles Mere.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles