Gildi galeriis tuleb esimene oksjon

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstikaupmees Jaak Metsalu tõi nädalavahetusel Gildi galeriisse oksjonikaupa. Kõik seintele ei mahugi.
Kunstikaupmees Jaak Metsalu tõi nädalavahetusel Gildi galeriisse oksjonikaupa. Kõik seintele ei mahugi. Foto: Margus Ansu

Kunstikaupmees Jaak Metsalu ja galerist Rosalie Pedassaar on seadnud avalikkusele vaatamiseks välja 87 kunstiteost ja antiikeset, mis peagi lähevad oksjonile paigas, kus varem pole oksjonihaamer löönud – Gildi galeriis.

Äriühingu Jacob Antiquitas omanik Jaak Metsalu ja Gildi galerii perenaine Rosalie Pe­das­saar on mõlemad kunsti vahendamisega tegelnud pikki aastaid. Põlvamaal talu omav kunstikollektsionäär Jaak Met­salu on aga alles viimasel ajal asunud Gildi galeriis näitusmüüke üles seadma ning toonud siia Egor Madibergi, Efraim Allsalu, Ott Kangilaski ja teiste eesti autorite teoseid.

Nii Metsalul kui Pedassaarel on mõlemal oma kunstipublik, kelle huvid on hakanud Gildi galeriis kokku saama, ning seepärast usuvad mõlemad, et aeg oksjon korraldada on küps.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles