Kalle Köhler: Eesti suudab ennast kaitsta piisavalt kaua

Jaan Olmaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandis sündinud Kalle Köhler on sõjaväelise teenistuse tõttu töötanud mitmes Eesti linnas, kuid tema pere on olnud kogu aeg Tartus.
Viljandis sündinud Kalle Köhler on sõjaväelise teenistuse tõttu töötanud mitmes Eesti linnas, kuid tema pere on olnud kogu aeg Tartus. Foto: Margus Ansu

Tänavu augustis kaitseliidu Tartu maleva pealikuna tööle asunud major Kalle Köhler (38) ei luba radikaalseid uuendusi, kuid kinnitab, et väljaõpe muutub intensiivsemaks ning rohkem tuleb sisse sõjatemaatikat.

Enne Tartusse tulekut juhtis Köh­ler kolm ja pool aastat Sakala malevat, enne seda töötas aga kaitseväe peastaabis hariduse ja väljaõppe sektsiooni ülemana. Lipnikust majoriks tõusis Viljandis sündinud Köhler vaid kolmeteistkümne aastaga, kuid ise jääb ta oma karjääriredelit hinnates tagasihoidlikuks.  

«Ma ei saa küll öelda, et ma oleksin väga jõuliselt karjääri teinud,» ütleb Köhler. Ta märgib, et ükski auaste pole talle tulnud enneaegu. «Kõik on antud täpselt õigel ajal või isegi väikese viivitusega. Ja ükski auaste pole tulnud kergelt.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles