Ülemiste keskus parkimisprobleemist: meil on inimeste ees piinlik

Jonatan Karjus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parkimine Ülemiste keskuse parklas
Parkimine Ülemiste keskuse parklas Foto: Viktor Burkivski

Nädalavahetusel oli Ülemiste keskuse parklas tõeline mäsu, mitmete külastajate masinad pargiti kinni ning ärksamad autojuhid kehastusid ümber liiklusreguleerijateks. Ostukeskus tunnistab, et probleem eksisteerib ja neil on selle pärast piinlik.

«Üks näitsik parkis oma auto Ülemiste kaubamaja peaukse ees kõnnitee peale ja seda lihtsalt keset teed. Sedasi pani ta kinni ühe suuna, mis liikus parklast välja. Kui autod signaali lasid naisele või proovisid öelda, et pargiks oma auto nagu normaalne inimene ära, pööras oma pilgu kramplikult telefoni ja ei teinud väljagi,» kommenteeris kaupluse külastaja toimunut.

Ülemiste keskuse direktor Guido Pärnits ütles, et olukorrast ollakse teadlikud ning probleemidega tegeletakse. «Tunneme ennast natuke kehvasti, mitte ainult ärilise poole pealt, et me ei suuda keskuse potentsiaali ära kasutada, vaid tunneme piinlikust ka inimeste ees,» sõnas Pärnits.

«Naljaga pooleks ütlen, et keskus sai liiga hea. Meil on palju huvilisi ja me alahindasime parkimiskohtade vajadust. Loodame teha koostööd kõrvalolevate kinnistute omanikega, et nädalavahetuse parkimise olukorda leevendada,» kommenteeris Pärnits parkimisega seonduvaid probleeme.

Pärnitsa sõnul on järgmisel nädalavahetusel olukord loodetavasti inimlikum, probleemidega tegeletakse. «See nädalavahetus oli kuu esimene nädalavahetus, mis on kauplemises kõige aktiivsem periood. Muud seletust siin ei ole, keskus on suur ja atraktiivne. Püüame seda mõistuspäraselt lahendada, kuid mingit imet siin teha ei saa. Kui meie plaanid õnnestuvad, siis järgmisel nädalavahetusel seda olukorda ei tohiks enam tekkida,» leidis Pärnits.

Keskuse direktori sõnul on juba mõeldud parkimismaja ehitusele, kuid sellised ehitused võtavad aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles