Sanktsioonid kahjustavad Euroopa Liitu vähe

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei sõnul tundub esmalt, et Venemaa sanktsioonid on enim kahjustanud Euroopa Liidu põllumajandust, kuid suurim kaotaja on hoopis tehnoloogiatööstus.
Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei sõnul tundub esmalt, et Venemaa sanktsioonid on enim kahjustanud Euroopa Liidu põllumajandust, kuid suurim kaotaja on hoopis tehnoloogiatööstus. Foto: Küllike Rooväli

Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei sõnul on Venemaa sanktsioonidest põhjustatud tagasilöögid Euroopa Liidu põllumajanduses küll kõige nähtavamad, aga finantsnäitajate poolest on mõju kõige suurem hoopis tehnoloogiasektoris.  

Kas ma saan õigesti aru, et sanktsioonide mõju Euroopa Liidule on üsna väike?

Jah, see jääb laias laastus selle hinnangu piiridesse, mis meil oli enne majandussanktsioonide kehtestamist. Tegelikult jäävad need mõjud selle hinnangu konservatiivsesse ossa, mis tähendab, et nende mõju on väiksem, kui algselt osati arvata. See jääb 0,2–0,3 protsendipunkti kanti kogu Euroopa Liidu 2014.–2015. aasta sisemajanduse kogutoodangu kasvust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles