Mitu tundi kirglikku sõnasõda

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Detailplaneeringu avalikule arutelule oli tulnud nii palju inimesi, et linnaosavalitsuse saal oli puupüsti täis ning osa huvilistest pidi jääma koridori.
Detailplaneeringu avalikule arutelule oli tulnud nii palju inimesi, et linnaosavalitsuse saal oli puupüsti täis ning osa huvilistest pidi jääma koridori. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti Kaasaegse Kunsti Muuseum (EKKM) ja aktiivsed kodanikud eesotsas Telliskivi Seltsiga ei lepi Kultuurikatla, linnahalli ja mere vahele jääva ala detailplaneeringusse tehtud muudatusega, millega muuseum jääb ilma aiast, kõrvalhoonetest ja võimalusest juurdeehituseks.

Detailplaneeringu eile toimunud avalikule arutelule tuli nii palju rahvast, et inimesed pidid Põhja-Tallinna valitsuse saalis püsti seisma. Kõik huvilised ei mahtunudki saali ära, paljud pidi arutelu kuulama koridoris.

Paaritunnise kirgliku sõnasõja peamine tulemus oli Tallinna peaarhitekti Endrik Männi lubadus, et linnaplaneerimise ameti esindajad istuvad koos EKKMi esindajatega maha ning arutavad viimaste äsja esitatud ruumiliste lahenduste variandid läbi. «Võimalik, et see läbivaatamine tingib ka planeeringulahenduse muutmise,» arvas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles