Eesti sõdurid teenivad uusimas Ebola-tulipunktis

Evelyn Kaldoja
, välistoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinik valvamas karantiini pandud Bamako Pasteuri kliinikut.
Politseinik valvamas karantiini pandud Bamako Pasteuri kliinikut. Foto: Reuters/ScanPix

Ebola viirus on jõudnud Mali pealinna Bamakosse, kus teenib kaks Eesti kaitseväelast. Kuigi tõvepuhang on viinud karantiini ka nendega samal missioonil teenivaid sõdureid, ei hakata eestlasi esialgu missioonilt koju tooma.

Esimest korda suri inimene Malis Ebolasse neli nädalat tagasi. See oli koos vanaemaga naaberriigist Guineast saabunud tüdruk, kes heitis hinge Bamakost 600 kilomeetri kaugusel asuvas Kayesi haiglas. Kuigi õnnetu lõpu leidnud mudilane sõitis haigena bussis läbi pika ja mitme peatusega teekonna, temalt keegi Malis nakkust ei saanud.

Uuesti jõudis tõbi Malisse 70-aastase imaami Goika Sekouga. Mali piirile jäävas Guinea külas elanud mees käis haigestumise järel mitmes meditsiinipunktis ja jõudis lõpuks välja Bamako Pasteuri kliinikusse, kus suri 27. oktoobril. Neli temaga samas autos Mali pealinna sõitnud sugulast suundus tagasi Guineasse ja on nüüdseks samuti elavate kirjast lahkunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles