Krimi-estraad Supilinna sektist

Rait Avestik
, teatrikriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Supilinna salaselts aktsioonis: Robert Annus, Pääru Oja, Ursula Ratasepp, Mari-Liis Lill ja Hilje Murel.
Supilinna salaselts aktsioonis: Robert Annus, Pääru Oja, Ursula Ratasepp, Mari-Liis Lill ja Hilje Murel. Foto: Eesti Draamateater

Mida rohkemat võiks ühele teatrilavastusele soovida, kui et reaalses elus «lavastunud» seigad kõlksuksid kokku lavalaudadel toimuvaga.

On kummaline, kuid Ingomar Vihmari lavastatud Mika Keräneni krimka «Kuldne Lurich» tekitas esmalt allusioone kahe Kallaste linna vanamuti ja ühe eluvenna (ühtlasi Kallaste linnapea) seiklustega, kui nood oma väikese kodulinna raha küüniliselt isiklikuks otstarbeks kulutasid. Aga see pole ka ainus kohalikku igapäevaelu dokumenteeriv nüanss lavastuses.

Keräneni ja Vihmari juba traditsiooniks kujunenud koostöö uues etapis tegutsevad taas Tartu Supilinna salaseltsi kuuluvad noorukid, keda Eesti kauneima linna (ilmselt suures ülekoormuses) politsei palub appi müstilise röövi lahendamisele. Nimelt on Tartus asuva Eesti Spordimuuseumi üliturvatud ruumist kadunud Georg Lurichi kullast kuju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles