Kukujukud panevad särama

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukujukude maailm: Okeiko ja tema loodud nunnud tegelased. Vasakpoolne lilla Kukujuku oli üks esimesi.
Kukujukude maailm: Okeiko ja tema loodud nunnud tegelased. Vasakpoolne lilla Kukujuku oli üks esimesi. Foto: Sander Ilvest

Nad ei ole inimesed ega loomad, lilled ega liblikad, nad on Kukujukud – kunstnik Okeiko välja mõeldud imearmsad tegelased, kes muu hulgas on joonistatud pimedatel tänavatel-teedel hädatarvilikeks helkuriteks.

Vähe sellest, et pehmest helkurkangast Kukujuku helkurid – autor kutsub neid helkudeks – teevad teid pimeduses nähtavaks, ei suuda ka kõige tuimem inimene nunnusid, lapsemeelseid, tihti suuresilmseid ja alati lõbusa näoga Kukujukusid vaadates naeratust tagasi hoida.    

Nõukaaegsele lapsele tuletavad need helged fantaasiategelased mõneti meelde Potsatajat, uuemal ajal sündinule Teletupse või Furbysid. Mõte läheb ka jaapanlaste anime suurte peade ja silmadega poistele-tüdrukutele, kuid sellest on tegelikult asi kaugel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles