Hokimees viib lugeja üle katuste

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhan Voolaid (43) pani Barclay hotelli taga Toomel hokisärgi selga ja näitas, kuidas tema raamatu peategelane Lepi kõndis mööda linnamüüri. Keskajal asus see koht Riia värava ja Kõrgetorni vahel, nagu on näha joonisel raamatust «Tartu ajalugu» (1980).
Juhan Voolaid (43) pani Barclay hotelli taga Toomel hokisärgi selga ja näitas, kuidas tema raamatu peategelane Lepi kõndis mööda linnamüüri. Keskajal asus see koht Riia värava ja Kõrgetorni vahel, nagu on näha joonisel raamatust «Tartu ajalugu» (1980). Foto: Margus Ansu

Küll mõni võib hästi kirjutada. Loed, ja pilt tuleb silme ette, ja on ükskõik, kas ta võtab ette loo meie päevist või kaugemast ajast. Üks selliseid andekaid kirjutajaid on Tartu linnavalitsuse ametnik Juhan Voolaid.

Raamatus «Hokimängija Tartu linnamüüril» sõlmib peategelane Lembitu ehk Lepi selleks, et ennast oma sünnilinnas taas rahulikult ja koduselt tunda, iseendaga lepingu.

Ta lubab endale käia öö jooksul läbi Tartu kesklinna täpselt mööda seda joont, kus vanasti kulges linnamüür. Sellest ei ole suurt midagi järele jäänud, ainult mõni jupp, ning siin-seal on müüri peale kerkinud hoone. Seepärast tuleb tal minna joonelt kõrvale kaldumata ka katuseid mööda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles