Marie Underi monumendi avamine lükkub septembrisse

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marie Underi monumendi avamine lükkub edasi, sest ehitustöödega ei saadud õigeks ajaks valmis.
Marie Underi monumendi avamine lükkub edasi, sest ehitustöödega ei saadud õigeks ajaks valmis. Foto: Toomas Huik

Marie Underi monumendi avamine Rahvusraamatukogu ees lükkub 20. augustilt 25. septembrile, luuletaja surma-aastapäevale.


Veel eile kinnitasid ametnikud, et monument avatakse taasiseseisvumispäeval vaatamata sellele, et kuju asukohas Rahvusraamatukogu ees pole ehitustööd veel lõppenud.

Kuju ümbrus tahetakse katta sinise graniidiga, mis tuuakse Hiinast ning mille paigaldamist pole veel alustatud. Monumendi arhitektuurilise lahenduse rajamisega tegelev AS Restor hoiatas juba juunis kommunaalametit, et hiinlastel võivad tellimuse õigeaegse täitmisega probleemid tekkida ning palus tööde lõpp-tähtaega edasi nihutada, kuid linn vastas sellele eitavalt.

Avamine otsustati edasi lükata alles täna toimunud Tallinna koalitsiooninõukogu istungil.
«Arutasime seda koalitsiooninõukogus ja jõudsime kokkuleppele, et Underi monument avatakse 25. septembril,» ütles linnavolikogu aseesimees Katrin Saks Postimees.ee’le.

Avamine lükati tema sõnul edasi kahel põhjusel. Esiteks ei tahetud seda sündmust kuidagiviisi politiseerida või selle tähtsust vähendada. «Ja 20. augustil oleks monumendi avamine olnud paratamatult vaid üks sündmus paljude seas ja poleks saanud piisavalt tähelepanu. Teine ja olulisem põhjus on aga see, et monument ei saa taasiseseisvumispäevaks päris valmis,» lausus Saks.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles