Kodumaja teeb Rootsi hooldekodu

Vilja Kohler
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Kodumaja ehitab Rootsi Handenisse rajatava viiekorruselise hooldekodu kolm ülemist korrust. 
AS Kodumaja ehitab Rootsi Handenisse rajatava viiekorruselise hooldekodu kolm ülemist korrust. Foto: AS Kodumaja

Kodumaja ASi tütarettevõte KM Element OÜ sõlmis lepingu 54 korteriga hooldekodu ehitamiseks Rootsis Handenis. Korterid valmivad Tartus ja Handenis tuleval aastal.

Nagu Põhjamaades tavaks, saab Stockholmist ligi 25 kilomeetrit lõunasse jäävasse Handenisse rajatava hooldekodu iga elanik endale omaette väikse elamise-korteri, mis ehitatakse ja osaliselt ka sisustatakse Tartus ruumelementidest eluhooneid ehitavas Kodumaja tehases.

«Igas korteris on kenasti liigendatud elutuba väikse kööginurgaga ja omaette vannituba,» kirjeldas Handenisse tuleva viiekorruselise hooldekodu 30–35-ruutmeetriseid kortereid Kodumaja turundus- ja müügidirektor Andrus Leppik.

Lisaks ehitatakse Tartus valmis hooldekodu arvukad muud ruumid, mille hulgas on näiteks elanike ühised söögitoad, võimlemissaalid, suur spaa ja töötajate ruumid.

Hooldekodu rajavad erainvestorid, teenust hakkab seal pakkuma üks Rootsis tegutsev hooldekodusid haldav firma.

Kodumaja on varem teinud kaks hooldekodu. Esimese füüsiliste ja vaimsete puuetega inimeste koduks ehitatud ning sisustatud hooldekodu andis Kodumaja Taanis Kopenhaagenis kliendile üle 2011. aastal.

Eelmisel aastal ehitas ettevõte ligi 4500-ruutmeetrise 54 korteriga hooldekodu Rootsi Norrtäljesse. «Põhjamaades kasvab uute hooldekodude rajamine, sest elanikud vananevad,» märkis Andrus Leppik.

Handeni hooldekodu korterid ja muud vajalikud ruumid tuleb Kodumajal tellijale üle anda järgmise, 2015. aasta sügiseks.

Praegu käib Kodumaja Tartu tehases vilgas töö ka Norrasse Bergenisse ehitatava maailma kõrgeima puitmaja korterite kallal.

Sellesse Puu (The Tree) nime kandvasse 51 meetri kõrgusse 14-korruselisse majja ehitab Kodumaja 62 korterit, trepikojad, üheksandale korrusele ühise spordisaali, terrassid 13. ja 14. korrusele ning abiruumid. Kahetoalised korterid on 43-ruutmeetrised ja kolmetoalised 64–66-ruutmeetrised.

«Esimesed neli korrust on Bergenis paigas,» teatas Kodumaja juhatuse esimees Lembit Lump.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles