Lõhkekehasid on sel nädalal välja tulnud maast ja veest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Humanitaargümnaasiumi territooriumilt leiti sõjaaegne mürsk.
Tallinna Humanitaargümnaasiumi territooriumilt leiti sõjaaegne mürsk. Foto: Mihkel Maripuu

Viimastel päevadele päästjatele rohkelt tööd toonud vanade lõhkekehade leidmised on päästeameti kinnitusel kokkusattumusena ühte lainesse koondunud. Kahe lõhkekeha avastamine tõi kaasa ka inimeste evakueerimise.

Päästeameti pressiesindaja Rain Porss kinnitas Postimehele, et demineerimistööde kasvus sel nädalal ei ole erilist seaduspära ning tegemist on pigem kokkusattumusega.

«Erinevad leiud on tulnud välja nii maa seest kui ka veest. Mõned väljakutsed on tulnud ka detektoristidelt, kuid enamik ikkagi erinevatelt kaevetöödelt, sealhulgas põllu- ja metsatöödelt.

Porss lisas, et lõhkekeha avastanud inimeste käitumine on liikumas paremuse poole. «Soovitame endiselt igasuguse kahtlase leiu korral, mis viitab võimalikule plahvatusohule, koheselt teavitada päästeameti demineerimiskeskuse demineerijaid läbi häirekeskuse numbri 112. Ise ei tohi mitte mingil juhul kahtlast eset puudutada,» rõhutas Porss.

Lisaks kümnetele miinidele ja granaatidele, mille kahjutuks tegemisena on päästjad sel nädalal tegelenud, avastati ka kaks suuremat ja ohtlikumat lõhkekeha.

Eile leiti Harju maakonnast Kiili vallast Luige alevikust kaevetööde käigus 100-kilogrammine lennukipomm.

Kolmest lähedalasuvast elumajast evakueeriti elanikud. Demineerijad toimetasid politsei eskordi saatel lõhkekeha järelkärul ohutusse paika ja likvideerisid.

Päev varem leiti Tallinnas Koidu tänaval asuvast Humanitaargümnaasiumi hoovist ehitustööde käigus suurekaliibriline mürsk.

Politsei sulges liikluseks Planeedi, Virmalise ja Koidu tänava. Samuti evakueeriti kolmest lähedalasuvast neljakorruselisest elumajast elanikud ja koolimaja ehitajad.

Demineerijad toimetasid lõhkekeha järelkäru kasutades ohutusse paika ja tegid selle kahjutuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles