Koolitus suunab juhte eneseparandusele

Risto Mets
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vaid mõni üksik «Kõik puhuvad» kontrollaktsioonidest möödub nii, et liikluspolitseinikud ühtegi purjus juhti ei taba. Kergemas ja keskmises joobes roolikeerajaid suunab politsei nüüd liikluspsühholoogi juurde.
Vaid mõni üksik «Kõik puhuvad» kontrollaktsioonidest möödub nii, et liikluspolitseinikud ühtegi purjus juhti ei taba. Kergemas ja keskmises joobes roolikeerajaid suunab politsei nüüd liikluspsühholoogi juurde. Foto: Kristjan Teedema

Kopsaka rahatrahvi ja juhiloa äravõtmise asemel suunab Lõuna prefektuur juba paar kuud napsisena autoroolist tabatud juhte liikluspsühholoogilisele koolitusele lootuses, et sellest on rohkem kasu.

Katseprojektina juuli teises pooles käivitatud nõustamisprogrammis on osalenud juba sadakond liikluses patustanut. Koolitajaile antud tagasisides kinnitavad nad, et on saanud nii alkoholi tarbimise kui liikluse kohta juurde palju uusi teadmisi.

Kas ja kuidas järgmise aasta lõpuni vältav projekt liiklusohutust täpsemalt parandab, selgub hilisema analüüsi käigus. Esimene tulemus on aga see, et koolitusel osalenuist mitte ühelgi pole politseiga rohkem sekeldusi olnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles