Varasündinute vanemad jagasid kogemusi

Aime Jõgi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lastekliiniku enneaegse sünni päeva seminaril rääkis oma kogemusest enneaegse lapse kasvatamisel ema, kelle laps kaalus sündides 924 grammi, kuid nüüd on aastane ja käib.
Lastekliiniku enneaegse sünni päeva seminaril rääkis oma kogemusest enneaegse lapse kasvatamisel ema, kelle laps kaalus sündides 924 grammi, kuid nüüd on aastane ja käib. Foto: Kristjan Teedema

«Mis mina küll head oma elus teinud olen, et mul nii äge laps on,» ütles eile enneaegsete laste perede ja enneaegsetega tegelevate meedikute seminaril üks ema.

See ema soovis ajaleheloos anonüümseks jääda, sest ei tahtnud, et kogu ilm teda enneaegse lapse emana tunneks. «Isegi kõik mu suguvõsa liikmed ei tea mu lapse sünni üksikasju,» märkis ta.

Tartu ülikooli kliinikumi lastekliinikus korraldatud enneaegse sünni päeva tähistamisel rääkis ta liigutava loo oma tütrest Kirkest, kes kaalus sündides 924 grammi, vajas mõne nädala pärast operatsiooni ning pääses haiglast koju alles kolmekuusena.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles