Saar nagu pildiraamat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
La Seu katedraal: valvab majesteetlikult kogu pealinna üle.
La Seu katedraal: valvab majesteetlikult kogu pealinna üle. Foto: Marlen Rein

Mallorca ei ole ainult päevitajate Meka, vaid pakub oma vapustava looduse, rikkaliku ajaloo, võluvate külade ja sõbralike elanikega palju silmailu ja soojust ka jahedamal ajal.

Baleaari saarestiku suurim saar Mallorca on umbes sama suur kui Hiiumaa ja Saaremaa kokku. Siiski ei maksa karta, et seal juba paari päevaga igav hakkab, sest põnevaid paiku ja hingematvaid vaateid jagub igal sammul. Kuigi suvel on merevesi suplemiseks soe kui supp, on hooajavälisel Mallorcal samuti palju plusse: ilm pole enam põrgulikult kuum, ei tule trügida nii suurte turistide hordide vahel ja ööbimine on odavam. Nii et kui juulis on üpris keeruline leida pealinnas Palma de Mallorcal soodsa hinna ja hea asukohaga hotelli, siis jahedamal ajal on valik palju suurem.

Leidsin minagi esimest korda saarel talvehooajal käies magusa hinnaga hosteli otse kesklinnas. Siiski tuleb tunnistada, et sellesse kitsukeses vanalinna tänavas asuvasse öömajja sisse astudes tekkis tunne, nagu oleks ajamasinaga sada aastat tagasi sõitnud. Samas ei suutnud isegi hullupööra krigisev voodi, katkine aken ja kraanikauss, mis oli viimati pesukäsna näinud samuti umbes sajand tagasi, suunurki sugugi allapoole vedada, sest hotelli pidav sõbralik vanahärra lihtsalt ei lasknud tujul langeda.

Muu hulgas tundis ta siiralt huvi, kas mul ikka on saarel tuttavaid ja plaanid igaks päevaks tehtud. Peremees ei suvatsenud küll sageli kohal olla ning toavõtme küsimiseks tuli nii mõnigi kord kummituslikus fuajees keset mustvalgeid fotosid, vanaaegseid lühtreid, portselani ja peegleid oodata, millal ta poest tagasi jõuab, saiapäts kaenla all ja koer käekõrval. Oota­mise vaev ununes aga ruttu, kui mees sõbralikult mu päevaste tegemiste kohta uuris ja vallatu koeraplika mind samal ajal agaralt limpsis. Suvel olin saarel aga suurema seltskonnaga ning leppida tuli palju jahedama vastuvõtuga linna ääres asuvas suuremas hotellis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles