Tagasivaade

Peeter Langovits
, fotograaf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Spordiühingu Dünamo siseujulast lasti vesi lõplikult välja 26. novembril 1994. Nelja 25 meetri pikkuse võistlusrajaga basseini põhjas jäid maja vesist ajalugu meenutama lilled ja pärjad ning seismajäänud ajanäitaja.

Piduliku tseremooniaga, millel osalesid endised ujujad ja spordiveteranid, jäeti hüvasti Aia 3 asuva, ajahambast puretud ja amortiseerunud treeningbaasiks olnud ujulaga. Kinnisvara tagasi saanud Wassili ja Wera Woinoffi pärijatel oli kindel plaan sel krundil taas kaubamaja avada.

Pika ajalooga juugendstiilis maja kavandatigi algselt kaubamajaks, kuid 1911. aasta detsembris avati seal hoopis Kasino kino. Krundi ja hoone omanikuks sai Wassili Woinoff 1913. aastal ning 1927. aastal ehitati kino ümber basseiniga üldsaunaks. Woinoffid küüditati 1941. aastal, maja riigistati. Pärast sõda ehitati sinna vabatahtliku spordiühingu Dünamo ujula, mis tegutses ligi pool sajandit. Aia tänavast sai seepärast nõukaajaks ka Ujula tänav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles