Rootsi kaitseminister allveelaeva omanikku nimepidi ei nimetanud

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist.
Rootsi kaitseminister Peter Hultqvist. Foto: Liis Treimann

«Mul ei ole sel teemal kommentaare,» kõlas eile Tallinna külastanud Rootsi kaitseministri Peter Hultqvisti vastus küsimusele, kas nad on hiljuti Stockholmi saarestikust avastatud müstilise allveelaeva päritolu kohta ehk mõne võõrriigi saatkonnast aru pärinud ja vastuseid saanud.

Võimalikku sissetungijat kordagi nimepidi nimetamata kinnitas Hultqvist ometigi juba avasõnavõtus, enne ajakirjanike küsimusi, et möödunud kuul käis Rootsi vetes võõras allveelaev. «Mulle oli see karm kogemus teist nädalat ametis oleva kaitseministrina,» tunnistas ta.

«Nii meie välisminister, kaitseväe juhataja kui ka mina oleme öelnud, et oleme valmis kasutama sõjalist võimekust, kaitsmaks oma riiki ja piire, ning selline tegevus Rootsi vetes pole vastuvõetav,» sõnas Hultqvist ning kordas veel: «Me oleme valmis kasutama sõjalist võimekust selle vastu võitlemiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles