Riina Solman: alkoholi kättesaadavus võrdub mugavusega

Riina Solman
, Tallinna linnavolikogu liige, (IRL)
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
RIINA SOLMAN
RIINA SOLMAN Foto: Valimised

Arutelu alkoholi kättesaadavuse üle on üles tõusnud erakondliku riigikogu valimiskampaania raames. Kahju, et mitte riikliku algatusena. Just riiklikuna kiitis valitsus aasta alguses alkoholipoliitika rohelises raamatus heaks. Rohelises raamatus on selgelt kirjas soovitused kohalikule omavalitsusele. Täpselt nende soovituste järgi on oma kampaania üles ehitanud Tallinna linnavalitsus.

Saatanlikult kaval kampaaniaidee riigikogu valimisteks – liigjoomise piiramise vastu, eriti noorte puhul, on igal mõistlikul inimesel väga raske olla. Riik on ise kõike seda, mida linnavalitsus väikeettevõtjaid ahistades ette võtab, raamatusse ette kirjutanud.

Kahetsusväärne, et olulist debatti juhib Keskerakond riigikogu valimiste eel endale kampaaniat tehes. Teisalt on hea, et kasvõi sellegi raames teemalt veidi tekki tõstetakse. Arutelu alkoholipiirangute üle on seega üleval veel mõnda aega ning mõistlik oleks seda kavalat kampaaniat õppetunnina kasutada. Püüan esile tõsta mõned momendid eesmärgiga koputada otsustajate inimeste südamele – eestlaste kestmajäämise nimel. Keskerakonna kavalustest rääkimine mõjub küll kui reklaam nende kampaaniale, kuid just see, et parempoolsed poliitikud ei kipu teemat arendama, mängis keskparteile need tegevused trumbina kätte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles