«Baarimies Tallinnassa» esitleb Kopli põnevaid joogikohti

Tallinncity.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Heikki Kähkönen, Pekka Linnainen, Tapio Mäkäläinen ja Mikko Savikko ning fotograaf Andres Teiss panid kokku soomekeelse Tallinna baaride välimääraja «Baarimies Tallinnassa», kust vanalinna pubide kõrval leiab põnevaid joogikohti näiteks Koplis.

Sitsimäe Kelder

Sitsi 4, avatud iga päev 8-21. 

Raamatu üks autoreist, estofiil Tapio Mäkäläinen ütleb, et see on tema lemmikbaar. Keldris asuv peamiselt püstijalabaar on Baarimehe hinnangul vaikne ja rahulik, pakutakse kolme sorti Viru Õlut ning mõningaid pudeliõllesid ning hinnad näivad olevat õllesõbra rahakotisõbralikud: toop maksab alla 2 euro.

Sirbi kohvik

Kopli 69K

Avatud esmaspäevast reedeni 8-24, nädalavahetusel 8-02

Sirbi kohviku kummaline väljanägemine sunnib möödujat seda kindlasti silmitsema, ent tasub ikka ka sisse vaadata. Kuigi nime poolest kohvik, tullakse sinna pigem õlut rüüpana ning lahtiolekuajad lubavad aimata, et januseid jagub varaste hommikutundideni. Kraanist tuleb tšehhi ja leedu lagerit.

S.O.S Baar

Kopli 83

Avatud iga päev 8-22

See koht on elanud üle päris mitu nimevahetust: kunagisest Viinerisaalist sai Nina baar, nüüd siis S.O.S. Paik mõjub rahulikult-unelevalt, tiksuva Vene popi ja viina võtvate kohalike sellidega. Baari hitiks on värsked kartuli-, liha- jm. pirukad, õlletoobi eest küsitakse 1,5 eurot, nii et Baarimies soovitab siirduda sinna õllele ja pirukale.

Baar Derevjaška

Süsta park, Kopli 99B

Avatud pühapäevast neljapäevani 10-24, nädalavahetusel 10-05

Rahulik argipäevane lõunatamispaik sünnib nädalavahetustel ümber kohalikuks meelelahutuskeskuseks. Seda on kutsutud ka Dispetšeri baariks, kuid muutuvad ajad puksisid dispetšeri ajaloo prügikasti ning maalisid seinad üle omapäraste geomeetriliste kujunditega. Teenindus käib eesti keeles, kuigi kunded on enamasti venekeelsed. Isegi odavaim tellimus, tass teed, tuuakse kenasti lauda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles