Lihase ilu on sportliku vaataja silmades

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pildil kulturist Esta Pilt.
Pildil kulturist Esta Pilt. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu ülikooli peahoones liigub nõtkel sammul 158 sentimeetri pikkune kõhn naisterahvas, jalas kontskingad, seljas värvilise ruuduga jakk ja seelik, leekivpunased juuksed soengusse sätitud. Tema nimi on Esta Pilt.

Pealtnäha õbluke naisterahvas on oma elus kuulnud küll ja veel kommentaare selle kohta, et on liiga lihaseline ja mehelik. Intervjuu ajal talle peale vaadates ei saa kohe arugi, et Pilt midagi muud kui naiselik oleks. Teisalt, kui temaga pikemalt vestelda, rändab pilk õlgadele, mis on võibolla laiemad, kui nii väikesel ja peenikesel naisel peaksid olema.

Muu ei reeda tema juures seda, et ta tegeleb physique’iga ehk alaga, mis pole päris kulturism, kuid on sellele väga lähedal. See hõlmab endas lihaste kasvatamist ja jõutreeninguid. «Kulturismi ja fitnessi liidu alla ongi praegu tekkinud hästi palju erinevaid kategooriaid. Kui mina tegelema hakkasin, siis oligi ainult meeste ja naiste kulturism ning fitness,» meenutab Pilt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles