Tartu lasteaiad on ettekirjutused täitnud

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnas tegutsev Naerumaa lastesõim aadressil Õpetaja 10 vajab toetust, et taastada vanal aknad, aknaluugid ja teha korda fassaad.
Tartu linnas tegutsev Naerumaa lastesõim aadressil Õpetaja 10 vajab toetust, et taastada vanal aknad, aknaluugid ja teha korda fassaad. Foto: Kalev Saar

Kuigi Tartu eralastehoiud on lastehoiukohtade loomist puudutavas pöördumises heitnud linnavalitsusele ette, et linn maksab tervise- ja päästeameti trahve, selmet lasteaedu remontida, kinnitavad mõlemad ametid, et tegelikult probleeme pole.

Terviseameti vaneminspektor Urve Eek sõnas, et Tartu lasteaedades on olukord aasta-aastalt paranenud ning viimase aasta jooksul ametil Tartu lasteaedadele ühtegi ettekirjutust tehtud ei ole.

Samas on lasteasutustele kehtestatud tervisekaitsenõuetes sees klausel, mis annab vanadele lasteaedadele mõningate nõuete täitmiseks aega 2030. aastani. Olulisim mööndus puudutab laste arvu vastavusse viimist põranda pindalaga: igal lapsel peaks olema rühmas mängu- ja magamisruumiks kokku neli ruutmeetrit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles