Lagunevad lasteaiahooned sunnivad valusaid valikuid tegema

Mari-Liis Pintson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpetaja tänaval saja-aastases villas tegutsevad Naerumaa lasteaia sõimerühmad. Et vanas majas tuleb kõik restaureerimistööd teha muinsuskaitsenõuetega kooskõlas, on maja ülalpidamine praegu kallim kui nõukogude ajal spetsiaalselt lasteaedadeks ehitatud hoonetel.
Õpetaja tänaval saja-aastases villas tegutsevad Naerumaa lasteaia sõimerühmad. Et vanas majas tuleb kõik restaureerimistööd teha muinsuskaitsenõuetega kooskõlas, on maja ülalpidamine praegu kallim kui nõukogude ajal spetsiaalselt lasteaedadeks ehitatud hoonetel. Foto: Kalev Saar

Ehkki Tartu lasteaiad on aasta-aastalt suutnud oma ruume elamisväärsemaks muuta, seisab linn peagi valiku ees, kas ikka iga vana lasteaiahoonet on mõtet ülal pidada.

Tartu 30 lasteaiahoonest enamik on vanad. Esimesed neist ehitati viiekümnendatel ning suurem lasteaedade rajamine lõppes 1989. aastal. Päris uusi, sel sajandil ehitatud lasteaedu on Tartul vaid kaks, Lotte ja Klaabu, ning lisaks täielikult uuendatud Sipsiku lasteaed.

Lisaks on kaks maja, mis ei ole esialgu lasteaiaks ehitatud: Taara puiesteel Nukitsamehe lasteaia hoone ning Õpetaja tänava villa, kus on Naerumaa lasteaia sõimerühmad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles