ETV telejõulumees on tänavu Kersna

Vahur Kersna
, ajakirjanik, üks «Pealtnägija» asutajaid
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur-sefiir: Kui enamik kangelasi valatakse pronksi või raiutakse kivisse, siis telelegend Kersna pälvis lisaks Võru Katariina kohvikus juba aastaid pakutavatele korpidele möödunud nädalal ka endanimelise sefiiri. Endises Kalevi esinduspoes aisana Eestis käsitöösefiiri valmistav Vello Koosma segas piparkoogipõhjal kokku vaid jõulukuul müüdava glögimaitselise maiuse, mis nimetati Vahuriks. Šokolaadile trükitud tõend selle kohta ripub nüüd Kersnate köögiseinal. (Loodetavasti pole majas hiiri!)
Vahur-sefiir: Kui enamik kangelasi valatakse pronksi või raiutakse kivisse, siis telelegend Kersna pälvis lisaks Võru Katariina kohvikus juba aastaid pakutavatele korpidele möödunud nädalal ka endanimelise sefiiri. Endises Kalevi esinduspoes aisana Eestis käsitöösefiiri valmistav Vello Koosma segas piparkoogipõhjal kokku vaid jõulukuul müüdava glögimaitselise maiuse, mis nimetati Vahuriks. Šokolaadile trükitud tõend selle kohta ripub nüüd Kersnate köögiseinal. (Loodetavasti pole majas hiiri!) Foto: Erakogu

Ajal, kui raamatupoodides sulavad kevadise lumena Vahur Kersna uue raamatu «Ei jäta elamata» mäed, ootab tema fänne magus jõulukingitus ka teleekraanidel. Viimati kaks aastat tagasi uue saatega («Iga pink räägib loo») ekraanil käinud Kersnat näeme läbi jõuluõhtu intervjuudesarjas «Tuled akendes».

«Raamatu Lõuna-Eesti tänutuuril rippusid vanaprouad minu küljes nagu jõuluehted ja lausa mangusid – miks te ometi saateid ei tee!» tunnistab Kersna kerge muigega. «Aga tõepoolest, raamatu uskumatult hea vastuvõtt andis mulle nii palju energiat, et praegu oleks küll patt seda mitte saadetesse valada.»

Viimati kevadel Reet Linnat tema sünnipäeval intervjueerides jättis Kersna ekraani džentelmenlikult sajaprotsendiliselt Linnale. Eesti ühe esitelerežissööri Marek Miiliga koos tehtavad jõuluintervjuud valmivad aga teises võtmes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles