Apteekrid käisid Toompeal meelt avaldamas

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas (ruuporiga).
Eesti Proviisorite Koja juhatuse esimees Karin Alamaa-Aas (ruuporiga). Foto: Tairo Lutter

Eesti Proviisorite Koda korraldas eile Toompea lossi ees meeleavalduse, kus osales umbes poolsada apteekrit. Koja juhatuse esimehe Karin Alamaa-Aasa (ruuporiga) hinnangul meeleavaldus õnnestus ja täitis oma eesmärki. «Meie eesmärk oli riigikogule teada anda, et me ei ole rahul, ja üle anda kolme tööpäevaga kogutud 2500 inimese allkirjad. Inimesed olid väga meelsasti nõus andma allkirja selle eest, et apteeker oleks apteegi omanik,» rääkis Alamaa-Aas. Vastavalt seadusele peab riigikogu võtma esitatud pöördumise menetlusse, kui sellele on kogutud vähemalt tuhat allkirja ja see vastab esitatud nõuetele.

«Mõõt saab täis, kui näeme toimumas poliitikat, mis tahab välja suretada meie omad Eesti apteegid ja muuta mõttetuks proviisori eriala. Ravimiseaduse muudatuse eelnõu järgi, mis praegu riigikogus on, läheb apteegiturg totaalselt vabaks. Mitte kusagil Euroopas ei ole see vaba. Ravimid on mürk ja selle müümist peab riik reguleerima ja piirama,» põhjendasid apteekrid piketi korraldamist.

Riigikogus läbis eile esimese lugemise huvigruppides vastuseisu tekitanud eelnõu, mis näeb apteegiteenuse kättesaadavuse tagamiseks ette ka lahenduse, kus edukamate linnaapteekide omanikud peaksid hakkama apteeke pidama ka maal. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles