Läti on valmis inforünnakuteks

Liisa Tagel
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti seimi esimees Ināra Mūrniece
Läti seimi esimees Ināra Mūrniece Foto: Liis Treimann

Balti riigid peavad panustama ühtse inforuumi loomisesse, et tõrjuda vaenuliku ideoloogia rünnakuid, rääkis eile esimesel Tallina-visiidil detsembri algusest ametis olnud Läti seimi esimees Ināra Mūrniece (43). Valitsevasse koalitsiooni kuuluva Rahvuslaste Ühenduse liige rõhutas, et praegustes oludes tuleb rahvale meenutada iseseisva riigi tähtsust.

Teie visiidi keskmes on praegust julgeolekuolukorda puudutavad küsimused ning sellega seoses rääkisite president Toomas Hendrik Ilvesega ka vajadusest luua sidusam Balti riikide meediaruum.

Arutasime president Ilvesega ühiselt võimalikke lahendusi. Rääkisime väga tõsiselt julgeolekuküsimusest ja käsitlesime neid laiemast aspektist. Tõsiselt olid kõne all julgeoleku küsimused. Neid käsitleti laiemast aspektist – nii sõjaline julgeolek, sisejulgeolek kui ka julgeolek inforuumis. Selle aasta sündmuste keskel on meediast saanud sealjuures üha enam rahvusliku julgeoleku küsimus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles