Tallinna-Keila tee ligi 5-kilomeetrine lõik läheb remonti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teeremont Tallinna-Keila teel pole veel alanud, küll aga käib kergliiklustee ehitus Tabasalu tõusul, mistõttu on liiklemine seal ümbersõidu tõttu tavalisest aeglasem.
Teeremont Tallinna-Keila teel pole veel alanud, küll aga käib kergliiklustee ehitus Tabasalu tõusul, mistõttu on liiklemine seal ümbersõidu tõttu tavalisest aeglasem. Foto: Priit Simson

Lähiajal algab teeremont 4,7-kilomeetrisel lõigul Tallinna-Keila-Paldiski maanteel Hüürus ja sealt pealinna poole, mistõttu piiratakse teelõigul kohalike liiklemist ning transiitliiklus Keilast suunatakse Kanama ristmiku Saue ja Laagri kaudu Tallinna.

«Praegune olukord on seal maanteel täiesti jube. Loodame, et alustame sel nädalal kohe, kui oleme ehitusloa saanud. Projekteerimine võttis aega meist mitteolenevatel põhjustel,» rääkis Põhja regionaalse maanteeameti asedirektor Aivo Salum Õhtulehele.

Kohalikele tuli kooli hakul algav ja kava kohaselt paar kuud kestev remont üllatusena ning Hüüru küla rahvas kardab, et see pöörab nende elu pea peale.

Eelmisel nädalal teeremondi teemal ajalehele Harju Elu intervjuu andnud Salum märkis, et teetöödega kaasnevad ebamugavused on paratamatud ning soovitas inimestel seda lihtsalt mõista ja ära kannatada.

Remontima hakatakse Harku valla piires, tee taastusremont tuleb Tallinna piirist, täpsemalt Tähetorni tänavast kuni 16 kilomeetri lõpuni, mis on Hüüru veskist natuke edasi, rääkis Salum Harju Elule.

Remondi käigus tehakse uus teekatend ja rajatakse kaks foorristmikku, Laagri-Harku ja Harku-Rannamõisa ristmikule. Ehitajaks on Teede REV2.

Augusti keskel algas ka Tabasalu nõlval Tabasalu-Tallinna kergliiklustee tunneli rajamine, mille tõttu peavad autod Tabasalu maanteetõusul teelt korraks kõrvale pöörama. Väike ümbersõit mõlemas suunas aeglustab autoliiklust märgatavalt ning tipptundidel tuleb sealkandis sõitmiseks tublisti aega varuda.

Tabasalust Tallinna kulgeva kergliiklustee ehituse tellija on Harku vald. Kolme ja poole kilomeetri pikkuse kergliiklustee ehitus läheb maksma 9,2 miljonit krooni, ehitust aitab rahastada Euroopa Regionaalarengu Fond.

Kergliiklusteed ehitab Teede REV-2, kes võitis Tallina ja Harku vallavalitsuse ühise riigihanke 13,1 miljoni krooni suuruse pakkumisega.

Tallinna linna piiridesse jääb tee 0,8 kilomeetri pikkune teelõik. Kogu ehituse valmimise tähtaeg on 15. oktoober. Pärast tee valmimist on võimalik jalgrattaga turvaliselt sõita Tallinnast Murasteni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles