Malaisia reisilennuk haihtus saladuslikult

Kadri Veermäe
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadunud lennukil viibinud inimeste lähedased Surabaya lennujaamas.
Kadunud lennukil viibinud inimeste lähedased Surabaya lennujaamas. Foto: Reuters/ScanPix

Eile hommikul jäi Kagu-Aasias kadunuks reisilennuk ning järgnesid stseenid, mis on märtsikuust häirivalt tuttavlikud: hulk võimude ja lennufirma juhtide pressikonverentse, ulatuslik otsing ning pardal viibinute pisarais lähedased lennujaamas. See on sel aastal kolmas kord, kui Malaisia lennuk õnnetusse satub.

Kadunuks jäi Indoneesia provintsilinnast Surabayast Singapuri teel olnud piirkondliku odavlennufirma AirAsia Airbus A320-200, mille pardal 162 inimest. Lennuk kadus keset sõitu jäljetult, saatmata välja hädasignaali.

Air Asia teatas Facebookis, et lennu QZ8501 piloot oli palunud halva ilma tõttu luba lennuplaanist kõrvale kalduda. Piloot Irianto – paljud indoneeslased kasutavadki vaid üht nime – teatas, et tahab tõusta kõrgemale, piirkonda kogunenud äikesetormide kohale. «Side lennukiga kadus ajal, mil see oli veel Indoneesia lennujuhtimiskeskuse kontrolli all,» lisas lennufirma. Lennujuhtidel kadus kontakt õhusõidukiga 42 minutit pärast selle õhkutõusmist. Lennuk pidanuks jõudma Singapuri sealse aja järgi kell 8.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles