Eestist lahkumise mõtted ja õhupallid Narvas

Tarmo Lamp
, veebimeister / kujundaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva Pähklimäe gümnaasiumi 1. ja 12. klasside õpilased.
Narva Pähklimäe gümnaasiumi 1. ja 12. klasside õpilased. Foto: Aleksei Ivanov

Narva Pähklimäe gümnaasiumis on tänavu esimest korda koolipinki istujaid kolm klassitäit – õpilaspileti sai täna pea sadakond mudilast. Oma klassijuhatajatega said lapsed tuttavaks aulas, kus jagati ka suuri šokolaaditahvleid.


1. klassi läinud Ksenia ema Jekaterina Žuravljova ütleb, et kooliminek läks muretult. «Praegu saab kõik vajaliku lihtsalt kätte, sebimist polnud,» ütleb ta. Hakata ennustama, mis lapsest 12 aasta pärast saab, ema praegu ei taha. «Peaasi, et Ksenia saaks gümnaasiumi ja tal oleks võimalik saada korralik haridus, aga oluline on esimesed sammud sel teel hästi teha,» räägib Žuravljova.



Abiturientidel oli meel rõõmus. «Tuju on lausa suurepärane, suve viimaseid päevi oli raske ühel kohal püsida, nii palju oli vaja teha ja otsustada,» ütleb Jevgeni Bõstrov. Ees on viimane kooliaasta, pärast seda on noormees plaani võtnud ajateenistuse ja siis ülikooli astumise. Aga pärast ülikooli lõpetamist sooviks ta Eestist ära minna.



Tema klassiõed Regina Andriješ ja Kristina Berežnova soovivad samuti Eesti tolmu jalgelt pühkida, kuid oma plaanidest rääkima nad ei soostu – palju otsuseid tulevat vastu võtta just sel aastal.



Aktuse lõpus lasid 1. klassi õpilased ja abituriendid lendu värvilisi õhupalle. (PM)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles