Eesti elanikud on annetanud Venemaa tulekahjuohvritele sadu tuhandeid

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Metsapõleng Venemaal
Metsapõleng Venemaal Foto: SCANPIX

Eesti elanikud on annetanud erinevate organisatsioonide vahendusel Venemaa tulekahjuohvritele sadu tuhandeid kroone.

Eesti Punase Risti peasekretär Riina Kabi ütles BNS-ile, et kolmapäeva hommikuks oli tulekahjuohvreid toetanud 476 annetajat kogusummas 182 260 krooni. Viimase ööpäevaga on toetusraha lisandunud 5550 krooni.

Kabi sõnul on Venemaa Punane Rist kinnitanud vajadust esmatarvete, sealhulgas riiete ning majapidamis-, magamis- ja hügieenivahendite järele. «Kogutud raha edastatakse Vene föderatsiooni Punasele Ristile, kes muretseb vajalikud tarbed kohapeal,» ütles ta.

Eesti Punane Rist plaanib koguda annetusi septembri keskpaigani. Praegu on Rimi kauplustes üle Eesti üleval ka korjanduskarbid ning neid hakatakse tühjendama ja panka üle kandma pärast 12. septembrit. See protsess võtab aega umbes nädala ning Kabi sõnul kannab Eesti Punane Rist annetused Vene föderatsiooni Punasele Ristile üle 20. septembri paiku.

Inimesed saavad annetusi teha Eesti Punase Risti kogumiskontodele 1180001436 Swedbankis ja 10220039608010 SEB-s märksõna all «Tulekahjuohvrid Venemaal».

Eelmise nädala teisipäeval alustas põlenguohvrite laste toetuseks annetuste kogumist ka UNICEF-i Eesti esindus, kellele saab toetusraha kanda arveldusarvele 10052039502009 SEB-s, 221049382034 Swedbankis ja 332029950003 Sampo pangas märksõna all «Venemaa lapsed».

UNICEF Eesti juht Toomas Palu ütles BNS-ile, et selle nädala alguseks oli tulekahjuohvritele laekunud annetusi 10 799 krooni.

Venemaa tulekahjuohvritele kogub raha ka Venemaa kaasmaalaste koordinatsiooninõukogu, kelle teatel on kolmapäeva seisuga laekunud annetusi 106 948 krooni.

Venemaa lähiajaloo ulatuslikumad maastikupõlengud tekkisid aastakümnete suurimate kuumalainete tõttu ning on nõudnud üle poolesaja inimelu. Tuhanded inimesed on kaotanud tulekahjudes kodu, samuti on hävinud kümneid tuhandeid hektareid metsa ja viljapõlde. Eelmisel nädalal hakkasid metsatulekahjud taanduma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles