Köömne tänava elanikud on hulkuva koeraga hädas

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väike koer, kelle suhtes on naabrtel sured pretensioonid.
Väike koer, kelle suhtes on naabrtel sured pretensioonid. Foto: Mupo

Munitsipaalpolitsei ameti poole pöördusid murelikud linnakodanikud , kelle sõnul viibis nende hoovis Köömne tänaval mitu päeva ringi hulkuv väiksemakasvuline isane segavereline  koer.

Koer ilmus hoovi 2. jaanuaril ja majaelanikud palusid Loomade Hoiupaiga abi looma omanikuga ühenduse saamiseks ja olukorra selgitamiseks.

«Helistasime hoiupaika palvega, et nad püüaksid koera kinni ning võtaksid ühendust omanikuga,“ seisis avalduses „Loom urineeris kõikide hoovis pargitud autod peale, majaseintele ja reostas hoovipealset,» kurtsid elanikud.

Koerapüüdja kohale jõudes oli koer aga kadunud nagu vits vette. Pärast püüdjate lahkumist ilmus ta taas hoovi. Pühapäeva õhtuks oli asi muutunud niivõrd häirivaks, et majaelanikud korraldasid koerapüügitalgud ning toimetasid looma ise hoiupaika.

«Jätsime koera omanikule kirja palvega edaspidi oma looma järel korralikumalt valvata ja hoolitseda selle eest, et koer hulkuma ja võõraid hoove reostama ei pääseks. Järgmisel korral esitame omanikule juba rahalise nõude maja seinte ja autode puhastamise kulude hüvitamiseks,» olid majaelanikud pahased.

«Sama koer oli samas kohas hulkumas ka möödunud aasta 3. juulil, mil ta toimetati Loomade Hoiupaika. Koju omaniku juurde viidi ta 5. juulil,» ütles mupo pressiesindaja Meeli Hunt.

Ta lisas, et mupolt paluvad avalduse teinud Köömne tänava elanikud abi omanikule olukorra selgitamisel ja tema mõjutamisel järgmiste sarnaste olukordade ära hoidmiseks.

«Siis me seda lugu nii enam ei jäta – autod, majaseinad ja hoov on reostatud. Inimeste elu häiritud,» on Köömne tänava elanikud mupole öelnud.

Mupo tuletab meelde, et vastavalt Tallinna koerte ja kasside pidamise eeskirjale tuleb loomapidajal välistada koera või kassi territooriumilt väljapääsemine või teistele loomadele või inimestele kallaletungimise võimalus. Koera või kassi pidamisega ei või rikkuda avalikus kohas käitumise üldnõudeid või heakorra nõudeid. Koera või kassi pidamine ei tohi häirida ega ohustada teisi loomi või inimesi ega neile kahju tekitada.

Samuti ei tohi loomaomanik võimaldada koeral või kassil hoone üldkasutatavate ruumide või ühiskasutuses olevat territooriumi reostamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles