Venemaa panustab tõe puudumisele

Urve Eslas
, Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakirjanik Peter Pomerantsev.
Ajakirjanik Peter Pomerantsev. Foto: ceeforum.eu

Infosõjas läänega eeldab Venemaa, et tõde pole, on ainult palju valesid – miks ei võiks siis Venemaa oma valet kuulutada, ütleb Nõukogude Liidus sündinud ja Suurbritannias üles kasvanud ajakirjanik Peter Pomerantsev. Eesti ei peaks juurdlema niivõrd selle üle, mida tahab Venemaa, vaid mida tahab Eesti. Sel juhul pole venekeelne infokanal ehk kõige mõistlikum viis raha kulutada.

Külma sõja ajal kasutas Kreml vastandumistaktikat, aga kui uskuda teie ja Michael Weissi raportit «Ebatõeluse nuhtlus», siis paistab, et see on muutunud. Kreml on hakanud kasutama lääne vastu lääne enda liberaalse demokraatia põhimõtteid.

Kreml kasutab ükskõik millist ideoloogiat, mis juhtub parajasti kasulik olema. Kui jutt on ärist lääneriikidega, siis ütlevad nad, et poliitika tuleb hoida ärist lahus ja unustada sanktsioonid. Samal ajal toetab Kreml kapitalismivastast liikumist, äärmusvasakpoolseid. Samal ajal toetab ja annab platvormi paremäärmuslikele liikumistele. Neil on ükspuha, millist ideoloogiat kasutada, nad võtavad kõik, mis parajasti kasulikuna tundub, et oma positsiooni parandada või ajada inimesed, institutsioonid, riigid omavahel tülli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles