Rünnak mõjutab kogu Euroopat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti politseinikud Londonis asuvas raudteejaamas.
Briti politseinikud Londonis asuvas raudteejaamas. Foto: SCANPIX

Euroopa Komisjon esitab järgmise paari nädala jooksul seoses üleeile Prantsuse satiirilehe toimetuses toimunud veresaunaga uued ettepanekud terrorismivastaseks võitluseks, sõnas Euroopa Liidu president Jean-Claude Juncker. «Me tean oma kogemusest, et sellistele sündmustele ei tohi reageerida samal hetkel, kuna oht üle või mitte piisavalt pingutada on liiga suur,» sõnas Juncker pressikonverentsil Lätis.

Ka Euroopa Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis sõnas eile, et julgeolekuküsimused saavad Euroopa Liidus pärast rünnakut tõsisemat tähelepanu. «Terrorirünnak mõjutab tervet Euroopat. Julgeolekuküsimusi kaalutakse tõsisemalt kogu ELis,» sõnas Dombrovskis. Ühendus peab Läti eesistumise ajal tegelema väga keeruliste küsimustega, lisas ta.

Euroopa Komisjon koostab järgmise paari nädala jooksul uued terrorismivastased ettepanekud, lisas ta. ELi välisministrid kohtuvad terrorismialastel kõnelustel Brüsselis 19. jaanuaril. Siseministrid kohtuvad samas küsimuses 28. jaanuaril Riias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles