Infokoguja saatus ja šaakali saatus

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chris Morgan Jones
«Šaakali saatus»
Tõlkinud Pilleke Laarmann
Sinisukk
384 lk
Chris Morgan Jones «Šaakali saatus» Tõlkinud Pilleke Laarmann Sinisukk 384 lk Foto: Pm

Üks on selge, «Šaakali saatus » on hea raamat, kõik ülejäänu aga liigitamatu. Tegu pole spioonilooga, aga natuke siiski on. Pole krimka, aga veidi siiski. Pole kaugeltki märul, aga pisut omatigi. Üks periood infokoguja elust, nii kõlaks tuim selgitus raamatule. 

Pärast paari peatüki läbilugemist kerkis alateadvusest esile võrdlus John le Carrega. Oh ei, Chris Morgan Jones ei ole uus le Carre, sest spioonilugude suurmeister on üks ja ainus, võrreldamatu. Ent mingi kokkupuutepunkt ühe ja teise kirjaniku lugudes on.

Igaks juhuks sai löödud autorite nimed üheskoos otsingusüsteemi ja bingo! Ajaleht The Guardian võrdleb Jonesi samuti le Carre, aga ka Raymond Chandleriga. Ju siis nii on. Kui sa tahad midagi teada, näiteks tulevase äripartneri tausta, tuleb pöörduda uurimisfirma poole – ühes säärases, muide, Jones enne kirjanikukarjääri töötaski.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles