Kelam tõstatas Europarlamendis Indias peetavate laevakaitsjate teema

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laevakaitsjad 2014. aasta aprillis Indias Chennais.
Laevakaitsjad 2014. aasta aprillis Indias Chennais. Foto: Tairo Lutter

Euroopa Parlamendi (EP) liige Tunne Kelam tõstatas kolmapäeval EP täiskogu istungil Indias kinnipeetavate Eesti meremeeste probleemi ja tegi seda kahe Indias kinni peetud Itaalia turvamehe saatuse arutelul.

«Juhtumid erinevad sisuliselt, kuivõrd Eesti meremehi ei süüdistata kriminaalkuriteos,» ütles Kelam nõuniku teatel. «Ometi oli see võimalus saata Euroopa Liidu välispoliitika kõrgele esindajale Federica Mogherinile otsesõnum, et 14 Eesti ning kuus Briti kodanikku kannatavad samalaadse India võimude venitamistaktika all, olles sisuliselt muudetud tohutu ja kohmaka bürokraatiamasina pantvangideks.»

«Kuivõrd India kohus vabastas laevakaitsjad möödunud aasta juulis kõigist süüdistustest, on rõhuasetus praegu nende inimõiguste kaitses - õiguses pöörduda 16 kuud kestnud vintsutuste järel lõpuks koju oma perede juurde,» ütles Kelam.

EP resolutsioon nõuab, et Euroopa Liidu diplomaatilised esindused peavad kaitsma kõigi (EL) kodanike inimõigusi kolmandates riikides.

«Toetan ka nende pöördumist ÜRO inimõiguste ülemkomissari poole Genfis,» sõnas Kelam.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles