Statoil läks Tallinna alkoholimüügi piirangu pärast kohtusse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Statoil

Tanklakett Statoil peab põhiseadusvastaseks Tallinna alkoholi jaemüügi ja reklaami kitsenduste määruse punkti, mis keelab müüa tanklates kanget alkoholi, ning pöördus põhiseaduslikkuse järelevalve taotlusega riigikohtu poole. Ühtlasi soovib Statoil, et määruse selle punkti jõustumine peatataks seniks, kuni riigikohus langetab otsuse.

Statoil Fuel & Retail Eesti AS leiab, et määruse punkt, mille kohaselt kange alkohoolse joogi jaemüük ei ole lubatud tankla kaupluses või tankla lähialal asuvas kaupluses, on põhiseadusega vastuolus, kuna kujutab endast põhiseaduses sätestatud ettevõtlusvabaduse piiramist.

Ettevõte märgib oma taotluses, et riigikohtu varasemas praktikas on jõutud seisukohale, et alkohoolse joogi müügi piiramine või keelamine kvalifitseerub põhiseadusest tuleneva ettevõtlusvabaduse piiranguna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles