Emmydega pärjatud sarjad jõuavad Eestisse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seriaalis «Modern Family» osalevad näitlejad
Seriaalis «Modern Family» osalevad näitlejad Foto: SCANPIX

Eile öösel anti Ameerikas välja Emmy auhinnad ning nii mõnedki auhindu võitnud ja kandideerinud sarjad on lähiajal Eesti telekanalite kavadesse lisandumas.

Komöödiatest võitis tänavuse Emmy «Modern Family» ja draamadest «Mad Men», kuid sarjadest tõsteti esile veel «Curb Your Enthusiasm» «Glee», «Nurse Jackie», «The Office», «30 Rock», «Breaking Bad», «Dexter», «The Good Wife», «Lost» ja «True Blood» ning peategelased sarjadest «The Big Bang Theory» ja «The Closer».

Emmyde jagamisel võidutsenud sarja «Modern Family» kui ka «Glee» ja «The Office» esitlemisõigus on TV3-l, kuid telekanali esindaja ei osanud veel öelda, millal sarju näitama hakatakse.

Kanal 2 programmitoimetaja Jaanus Noormetsa sõnul võib nii Kanal 2 kui ka Kanal 11 ekraanil tulevikus näha menusarju «Nurse Jackie» ja «The Good Wife».

Samuti tuleb sügisel Eesti vaadatuima telekanali eetrisse tagasi seiklussarja «Teadmata kadunud» viimane, kuues hooaeg ning «Vahelevõtja» («The Closer») kolmanda hooaja osasid võib nautida juba sellest kolmapäevast. Lisaks on tulekul «Dexteri» kolmas hooaeg.

ETV filmide ja sarjade hankija Toomas Luhatsi väitel on ETV ja ETV2 veidi teistsuguse programmistruktuuriga kui erakanalid, mistõttu on suurem osa nende kanalis jooksvatest sarjadest pärit Euroopast.

Samas tõstis Luhats esile kokkuleppe telekanaliga HBO, mis toob ETV ekraanile sarjad nagu «Hung», «Entourage» ja «The Pacific», kusjuures neist viimane sai Emmy just tänavu.

«Me ei välista ka sel aastal Emmy'ga auhinnatud sarjade jõudmist ETVsse ja ETV2e,» sõnas Luhats.

Luhatsi väitel tuleb sarjade valikul silmas pidada kanali profiili, olemasolevaid vabu kohti ja muidugi ennekõike rahalisi vahendeid.

Noormetsa sõnul peavad nemad seriaalide valikul silmas nii sarjade edulugusid välismaal kui ka vaataja huvi ja võimalikku potentsiaali Eestis. Tema hinnangul on rahvusvaheliselt universaalseid sarju, mis on üle ilma menukad ning mille võtmine programmi erilist peamurdmist ei nõua nagu näiteks «Meeleheitel koduperenaised», «Teadmata kadunud» ja «Sõbrad».

«Nende kõrval toodetakse aga ka ohtralt sarju, mis on mõeldud kitsale vaatajaskonnale või on temaatiliselt liiga lokaalsed,» lisas ta.

Samuti rõhutas Luhats, et reeglina ei müüda sarju ühe kaupa ja suurte stuudiotega asju ajades tuleb lisaks soovitud sarjale võtta sageli veel neli või viis sarja, mitukümmend vana filmi, mõned uued filmid või midagi muud.

«Üks säärane pakk võib sisaldada sadu, isegi tuhandeid tunde programmi, mis tuleb ka kõik ära näidata ning millele koht leida,» sõnas ta. «Loomulikult on erandeid ja juhtub imesid.»

Nii Luhats, TV3 esindaja Annely Adermann kui ka Noormets kinnitasid, et Eesti ja USA vaataja naudib häid krimkasid. Noormets lisas, et Eestis on tugev austajaskond ka Saksamaa ja Ladina-Ameerika lembesarjadel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles