Eesti juudi kogudus taotleb riigilt 40 000 turvameetmete tugevdamiseks

Tiina Kaukvere
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna uue sünagoogi peasissekäik.
Tallinna uue sünagoogi peasissekäik. Foto: Eesti juudiusu kogudus

Eesti Juudiusu Kogudus pöördus siseminister Hanno Pevkuri poole palvega eraldada 40 000 eurot, et tõsta Tallinnas juudi kooli ja sünagoogi turvalisust.

Juudiusu koguduse juhatuse esimees Boris Oks ütles, et kogu maailmas on sünagoogid ja juudi koolid olnud «magnetiks kõikvõimalikele bandiitidele», vahendab ERRi uudisteportaal.

«Juudiusu kogudus on mittetulundusühing ning kogu raha, millest me maksame kommunaalmakseid, teeme remonti, hoiame käigus sünagoogi - tulevad meile annetustena ning arvestades maailma üldist majanduslikku olukorda, on annetuste hulk vähenenud,» nentis Oks.

Oksa sõnul puuduvad kogudusel turvalisuse tõstmiseks vahendid ning Prantsusmaa ja Belgia sündmuste valguses otsustaski ta abi saamiseks pöörduda siseministeeriumi poole, samas on eilsest juudi kooli ja sünagoogi juures valves politseipatrull.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles