Mihkel Lees: vähene liikumine ohustab laste füüsist ja vaimu

, tervise- ja tööministri nõunik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mihkel Lees
Mihkel Lees Foto: Margus Ansu

Möödunud liikumisaastal räägiti palju aktiivse elustiili ning liikumise tähtsusest. Oleks hea, kui iga inimene leiaks nädalas aktiivseks liikumiseks aega neljal-viiel päeval vähemasti tunni vältel. Aktiivne liikumine võib seisneda nii tööle kõndimises kui ka spordiharrastusega tegelemises.

Kuigi võiks eeldada, et lapsed liiguvad täiskasvanutest rohkem, on laste liikumisharjumust puudutav statistika pehmelt öeldes muret tekitav.

Tervise arengu instituudi (TAI) uuringutest selgub, et Eestis on tervise säilitamiseks optimaalsel määral aktiivsed vaid 13 protsenti 2–10-aastastest tüdrukutest ning 27 protsenti sama vanuserühma poistest. Rahvusvahelistes soovitustes on märgitud, et selle vanuserühma lastele on vaja vähemasti 60 minutit füüsilist aktiivsust päevas. 11–15-aastastest lastest ainult 14 protsenti liigub iga päev vähemalt tunni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles